Gépkocsi műszaki vizsgáztatása környezetvédelmi felülvizsgálattal

 

Hogyan kerülhetem el a sikertelen műszaki vizsgát?

Első és legfontosabb tippünk:

Vizsgáztasson nálunk a Blau Autóházban - Rétságon, hiszen egy előzetes átvizsgálást végzünk közvetlen a műszaki vizsga előtt. Ennek összege benne van a feltüntetett árban, így ezért az előzetes átvizsgálásért semmilyen többletköltséget nem kell fizetnie. Az előzetes átvizsgáláson kiderülnek az esetleges hibák, így nem küldjük vizsgára az autót, nem kell kifizetni sikertelen műszaki vizsgáért is a vizsgadíjat. Márka független műszaki vizsga állomásunkon dolgozunk, így lehetősége van nálunk javíttatni az autóját.

 

Ezek után még mindig kíváncsi? Tudja meg mik a sikeres műszaki vizsga alappillérei. 


Kezdjük kívülről vizsgálni az autót! Nézzük az üvegeket! 

Az első szélvédőnek minimum 75% fényáteresztő képessége kell legyen, a vezető ülés melletti ablakoknak minimum 70%. B oszloptól hátrafelé nincsen előírt minimum a fényáteresztő képességre, azonban itt is előírás a műbizonylat. Látótérben nem lehet repedés, kőfelverődés.

 FĂłlia.jpg

 

Mi a helyzet a karosszériával? 

Kisebb horzsolásokat, napi használatból eredő karcolásokat melyek nem befolyásolják, a műszaki vizsga állapotát általában elnézik a vizsgabiztosok. Ügyeljünk azonban a korrózióra, nagyobb törésekre, esetleges elemhiányra, mert ezek már problémát jelenthetnek a műszaki vizsgán.

 

Milyen előírások vannak a gumik kapcsán? 

Egy tengelyen azonos méretű, mintázatú guminak kell lennie. Tengelyenként a mintázat lehet különböző, a méret nem. Az évszak szerinti gumik nem feltételei a sikeres műszaki vizsgának.

Gumi barĂĄzda.jpg

 

Érdemes átnézni a lámpákat is! 

Első és legfontosabb tényező, tekintsük meg megfelelően működnek-e? Lámpa búrák nem lehetnek repedtek, töröttek. Utólagosan felszerelt xenon fényszórót csak műbizonylattal, gyári alapbeállításokkal és gyári felszereléssel együtt lehet vizsgáztatni.

auto lampa.jpg 

 

Nézzük akkor az autó belsejét!

Az ülések rögzítése stabil? A biztonsági övek megfelelően működnek, csatolhatóak? A műszereknek problémamentesen kell működniük. Érvényes elsősegélycsomag van az autóban? Lábfék, kézifék megfelelően működik?


Ha kész vagyunk az otthoni átvizsgálással jelentkezzen nálunk műszaki vizsgára online vagy telefonon, így elkerülheti a sorbanállást:

  1. Az előzetes átvizsgálás nálunk nem jár felárral, hiszen benne van a feltüntetett műszaki vizsga díjakban.
  2. Az előzetes átvizsgáláson a fentieken túl speciális eszközökkel, műszerekkel nézzük át autóját, melyet a műszaki vizsgán is átnéz a vizsgabiztos.
  3. Ha szükséges beállítjuk fényszóróját, szemrevételezzük a futóművet, a csapágyat, gömbfejeket.
  4. Próbapadon teszteljük a fékeket, lengéscsillapítókat.
  5. Nem szükséges többször elhoznia az autót szervizünkbe, hiszen az előzetes átvizsgálás közvetlenül megelőzi a műszaki vizsgát.

 

Ezek után pedig nincs más dolga, mint átvenni a frissen, sikeresen műszaki vizsgázott autóját.

(forrás: www.villam-muszaki-vizsga.hu)

 

Önnek mikor aktuális a műszaki vizsga? Nézze meg most a forgalmiját, adja meg nekünk a lejárat dátumát az info@blauautohaz.hu e-mail címen, hogy 2 héttel a műszaki vizsgája lejárta előtt küldhessünk Önnek egy emlékeztető e-mailt!

A műszaki vizsga menete:

Felvesszük a tulajdonos adatait:


Számítógépbe rögzítjük a műszaki vizsgához szükséges adatokat és kinyomtatjuk a kérelem című nyomtatványokat, amit aláíratunk Önnel.

Amennyiben Ön nem a gépjármű tulajdonosa, abban az esetben szükséges egy meghatalmazás, amiben a tulajdonos meghatalmazza Önt, hogy gépjárműve vizsgáztatása ügyében eljárhasson.

 

A vizsgához szükséges iratokat átvesszük:


- a gépjármű forgalmi engedélyét

- kötelező gépjármű felelősség biztosítás igazolása szükséges

- meghatalmazás, ha nem saját tulajdonú az autó

- cégkivonat és aláírási címpéldány, amennyiben a gépjármű cégnévre van íratva

 

A vizsgázatás minimum 50 percet vesz igénybe.

 

A műszaki vizsga és a környezetvédelmi címke felragasztása után a gépjármű iratai és kulcsai a pénztárban átvehetők.

 

A műszaki vizsgáztatást az ENERGOTEST Kft. által biztosított berendezésekkel végezzük.

 

MĹąszaki viszga2.JPG     MĹąszaki vizsga 7.JPG

MĹąszaki viszga4.JPG     MĹąszaki viszga6.JPG

MĹąszaki viszga8.JPG     MĹąszaki viszga9.JPG

copyright @ 2013 Blau-system Kft. Autóház - szervíz